Ritualul coacerii cozonacilor

Cu stafide sau cu nuci, cu rahat sau cu ciocolată, ritualul coacerii cozonacilor este unul dintre cele mai plăcute momente legate de sărbători. Tradiţia românească spune că dacă ai cozonac pe masă înseamnă că sărbătoreşti. Cozonacul are o reţetă cu o lungă istorie. În forma sa cea mai simplă, reprezintă un desert din făină îndulcită cu zahăr sau miere, amestecată cu ouă, lapte şi grăsimi. Şi pentru că multe dulciuri se pot încadra în această descriere, nu e de mirare că „graniţa” dintre cozonac şi pâine, biscuiţi şi chec este vagă. La originea tuturor este pâinea. Românii au creat primele forme ale cozonacului cu stafide şi nuci. Noi vă poftim să luați parte la pregătirea cozonacilor noștri rumeni și dolofani copți după rețete străvechi și secrete transmise din mamă în-fiică și să vă bucurați de sentimentul de sărbătoare pe care îl aduce acest desert special.

Recomandările noastre

Sugestiile dvs.

ro_RORomână